Activiteitenkalender - Calendrier des activités

Werkweekends voorjaar 2014

Op 15 & 16 maart en 26 & 27 april hebben we op helios onze eerste werkweekends gehouden. Dankzij het uitzonderlijk mooie en zachte weer sinds begin maart werd er ook al voor het eerste werkweekend een heel pak werk verzet. Heel wat bezoekersterreintjes en ook de omgeving van het clubhouse werden al opgeruimd. Aan dorre bladeren echter nooit enig gebrek op helios, en het eerste werkweekend werd dan ook ongeveer helemaal besteed aan het bijeenvegen, verzamelen en wegvoeren hiervan. Er werd ook gestart met de voorbereidende werken aan het ‘oude’ sanitair, om waterinsijpeling in de muur achter de douches te vermijden werd de buitenmuur met een waterwerend product behandeld.

Het tweede werkweekend was opnieuw zacht en gelukkig ook droog, zodat er opnieuw heel wat werk verzet werd op het terrein. Tijdens het weekend hebben we een krachtige hakselaar gehuurd, die heeft het hele weekend onafgebroken gedraaid, waardoor we alle snoeihout op het terrein en de parking hebben kunnen verwerken. Jef heeft op de parking vlakbij de ingang van het terrein een nieuwe betonplaat aangelegd, hierop zullen de vier afvalcontainers geplaatst worden. Er werd ook verder gewerkt aan het ‘oude’ sanitair, alle tegels en het pleisterwerk achter de douches werden verwijderd. Deze muur kan nu verder opdrogen, om later verder afgewerkt te worden zodat twee nieuwe douches geïnstalleerd kunnen worden. Een grote afvalcontainer werd op het terrein geplaatst, het rommelhok werd gedeeltelijk leeggemaakt en de polytent verder opgeruimd. De terrastafels en stoelen werden afgewassen en samen met de parasols op het terras voor het clubhuis geïnstalleerd, zodat we intussen helemaal klaarstaan voor een nieuw en succesvol seizoen.


Onze keukenploegen hebben ons tijdens beide weekends ook weer flink verwend. Marylène en haar kookploeg hebben ons in maart getrakteerd op een heerlijk bretoens stoofpotje met kip en een gebraden appel als dessert. Luc, met hulp van Michèle, zorgde in april voor een lekker pastabuffet een een dessertje met aardbei en ijs.

Een ‘dikke merçi’ aan allen die zich tijdens beide weekends volop ingezet hebben.

Mark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten